Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με αφορμή την πραγματοποίηση επισκέψεων, μελών της Παράταξής μας, σε διάφορους εργασιακούς χώρους, οφείλουμε για μια ακόμα φορά να προβούμε στην καταγγελία των αποφάσεων της Διοίκησης που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των εργαζομένων και της ίδιας της επιχείρησης.


Ειδικότερα διαπιστώσαμε τα εξής:

* Στη Γενική Τεχνική Διεύθυνση, συνάδελφοί μας, αντιμετωπίζονται σε πολλές περιπτώσεις απαξιωτικά και το έργο τους κρίνεται ανεπαρκές, ενώ οι αδιαφανείς αποφάσεις των Διοικούντων για τη διαχείριση της τεχνικής υποστήριξης του Δικτύου, κάνουν τον εργασιακό τους βίο ακόμη δυσκολότερο. Η μείωση των οικονομικών μεγεθών, το γνωστό σε όλους μας budget, στερεί την ανάπτυξη και την απαραίτητη συντήρηση του υπάρχοντος Δικτύου ενώ ο ενισχυμένος ρόλος των εργολάβων που κρατούν την τεχνογνωσία προς όφελος τους και παρέχουν τα ελάχιστα για το σκοπό που καλούνται να εξυπηρετήσουν, δίνουν την εικόνα της εγκατάλειψης του υπερήφανου μέχρι σήμερα Δικτύου της Cosmote. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, άρχισαν ήδη να διαφαίνονται από τα εκατοντάδες παράπονα συνδρομητών από όλη την Ελλάδα για την ποιότητα της επικοινωνίας.

* Στο ΙΤ γίνονται αλλεπάλληλες οργανωτικές αλλαγές, καθώς με την πάροδο των χρόνων υπάρχει τεράστια αύξηση του όγκου εργασίας χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις. Σε πολλά τμήματα υπάρχει ένα σύννεφο που καλύπτει τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις των συναδέλφων έτσι το μόνο πράγμα που επιτυγχάνεται είναι η καλλιέργεια της εργασιακής σύγχυσης.

* Στη Γενική Εμπορική Διεύθυνση, στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών μέχρι και το πιο απομακρυσμένο κατάστημα οι εργαζόμενοι βιώνουν τις ίδιες αγωνίες και παρόμοια προβλήματα, που αφορούν στην απαξίωση τόσο της εργασίας τους όσο και του αντικειμένου που ο καθένας τους υπηρετεί. Οι υποδομές και αυτής της μεγάλης Διεύθυνσης βρίσκονται στον αέρα, αφού έχουν παρεισφρήσει διαφόρων ειδών εργολαβίες είτε με τη μορφή «Γερμανός», είτε με τη μορφή «τρίτων εταιρειών» που προσφέρουν χαμηλού κόστους Εργατικό Δυναμικό, είτε με τη μορφή κάποιων «αξιόπιστων συνεργατών» που προφέρουν τεχνολογικά εργαλεία δήθεν υψηλής τεχνολογίας που όμως ποτέ δεν δούλεψαν.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που οι «Γερμανοί» καταστηματάρχες παίρνουν… τα όπλα εναντίον της Cosmote και διεκδικούν την αύξηση των αποδοχών τους, διαφορετικά απειλούν με κλείσιμο των καταστημάτων, για τα οποία ξοδεύτηκαν σκανδαλωδώς τόσο μεγάλα ποσά, προκειμένου να αποκτήσουμε.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σήμερα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα πραγματικά αντικείμενα εργασίας μας, τον αριθμό των εργαζομένων και των μορφών εργασίας, το οργανόγραμμα της εταιρείας, το στρατηγικό πλάνο και κυρίως πώς διαχειρίζονται οι Διοικούντες τα οικονομικά της επιχείρησης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, σύμφωνα με τον ισολογισμό της «Γερμανός» τα καθαρά κέρδη της αλυσίδας ανήλθαν στα 2.723.000 ευρώ και οι αμοιβές του 8μελούς Δ.Σ. στα 3.018.000 ευρώ της χρονιάς που πέρασε και το ύψος των αποδοχών του Προέδρου του Ομίλου ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη στα 580.000 ευρώ με bonus 270.000 ευρώ ετησίως. Όσο για τα δικά μας Διευθυντικά στελέχη τα στοιχεία περί των οικονομικών τους, βρίσκονται επιμελώς κρυμμένα!

Έτσι εξηγείται γιατί δεν μπορούν να δαπανηθούν τα απαραίτητα χρηματικά ποσά για την ανάπτυξη της εταιρείας και γιατί προβαίνουν συνεχώς σε μειώσεις του Εργατικού Δυναμικού, των αποδοχών και σε περικοπές των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως έρχεται από την υποστήριξη που απλόχερα προσφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας και η Παράταξη του (ΑΚΕ), στη Διοίκηση προκειμένου να πετύχει το καταστροφικό της έργο. Μέχρι σήμερα έχει «περιέργως πεισθεί» από τους εκπροσώπους της Διοίκησης για όλες τις αποφάσεις που αργά αλλά σταθερά έλαβαν και που όλοι εμείς καταγγέλλαμε ότι θα μας δημιουργήσουν τα προβλήματα που σήμερα βιώνουμε.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Προοδευτική Δύναμη Εργαζομένων Cosmote,

 Αντιδρά σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας.

 Είμαστε αντιμέτωποι με κάθε λογική υποβάθμισης της ποιότητας και συνθηκών της εργασίας μας.

 Μας βρίσκει δυναμικά αντιμέτωπους, οποιαδήποτε πολιτική που στόχο έχει τη μεγιστοποίηση των κερδών των τρίτων και αυτών που τους προωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: