Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά και την τελευταία Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/9/2008, το ομιχλώδες τοπίο που κάποιοι σκοπίμως φρόντιζαν όλο αυτό το διάστημα να υπάρχει, διαλύθηκε.
Η παράταξη της Α.Κ.Ε. έβγαλε το αχρωμάτιστο καπέλο και φόρεσε το άλλο, το επίσημο γαλάζιο.
Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπερασπιστούν οποιαδήποτε επιλογή της κυβέρνησης είτε δια της σιωπής αφού δεν μας είπαν (κουβέντα για τη Deutsche Telecom και για το τι έρχεται, είτε φορώντας το μανδύα του κυβερνητικού εκπροσώπου, δικαιολογώντας με κάθε τρόπο και πολύ κόπο τους Υπουργούς και τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης.
Ο επικεφαλής της Α.Κ.Ε μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.
Μας είπε ότι η Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε με τη δική του συνδικαλιστική και κυβερνητική παρέμβαση είναι η καλύτερη στην αγορά.
Αλήθεια για ποια αγορά μας μιλά και γιατί προφανώς σκοπίμως ξεχνά ότι τα κέρδη της εταιρίας ανέρχονται κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ;
Δεν ενδιαφέρθηκαν καν να ρωτήσουν πόσο κόσμο πλέον αφορά αυτή η Σ.Σ.Ε τώρα μάλιστα που η εταιρία με τη δική τους ένοχη σιωπή χτυπά το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων μέσω της διαδικασίας των job families.
Μας είπε ότι θα διεκδικήσουν την αναλογικότητα στα bonus, τονίζοντας βέβαια ότι αυτά αποτελούν μια οικιοθελής παροχή της εταιρίας και όποτε θέλει τα κόβει.
Κουβέντα όμως να κατοχυρωθούν τα bonus με Σ.Σ.Ε όπως εμείς προτείνουμε.
Μας προανήγγειλε την δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για τους συναδέλφους που έχουν κάποιο πρόβλημα.
Αλήθεια οι συνάδελφοι που απολύονται και αυτοί που θα απολυθούν μόλις έρθουν οι Γερμανοί θα μπορούν να καλύπτονται από αυτό το ταμείο;
Βεβαίως αφού αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα «σημαντικά» αφιέρωσε ένα ολόκληρο λεπτό για να μιλήσει και για τα «ασήμαντα» όπως η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τους εργολάβους, τις τρίτες εταιρίες, τις μετακινήσεις, προαγωγές και απολύσεις.
Υποσχέθηκε πολλά, άφησε να εννοηθούν αρκετά και δεσμεύτηκε ΜΟΝΟ για ένα πράγμα.
Ότι οι εργαζόμενοι της COSMOTE θα μπορούν να κάνουν χρήση των Προϊόντων του Ομίλου ΟΤΕ με προνομιακούς όρους.
Να και κάτι στο οποίο τον πιστεύουμε καθότι στην ουσία δεν πρόκειται για κάτι το καινούριο αλλά μεταφορά της δημόσιας δέσμευσης του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Τσαμάζ.

Μας προβλημάτισε όμως και η τοποθέτηση του νέου (έστω και προσωρινού) Προέδρου του Σωματείου Σταύρου Τοτόμη.
Κατήγγειλε, διαμαρτυρήθηκε, οργίστηκε αλλά το γιατί δεν το καταλάβαμε, αφού με τη δική του συνδρομή παρέα με την Α.Κ.Ε συνέβησαν όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα.
Αυτό που μας εξέπληξε είναι το ότι και αυτός δεν έκανε καμιά κουβέντα για την ταμπακέρα.
Λογικό να μη μπορεί να βρει τα λόγια να υπερασπιστεί τα απίθανα του τελευταίου διαστήματος. Αλλά αυτό που δεν είναι λογικό είναι η αδυναμία του να εξηγήσει την εμμονή σε μια μοναχική πορεία στις επερχόμενες εκλογές.
Δεν ακούσαμε ποιες είναι οι προθέσεις του; Ποιες οι διεκδικήσεις του; Και τελικά: Πέρα από τα ευχολόγια του εκπροσώπου της Α.Κ.Ε για καλή πορεία σε τι άλλο θα εξυπηρετήσει η συμμετοχή του τους εργαζόμενους.
Μήπως για να υπάρχει συνέχεια στη δήθεν αγαστή συνεργασία και εκπληκτική ομοφωνία με τις θέσεις της Α.Κ.Ε τους τελευταίους μήνες;

Για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ η επόμενη μέρα των εκλογών αποτελεί μια ξεκάθαρη μέρα.
Δεν πρόκειται να περιμένουμε μοιρολατρικά τις εξελίξεις.
ü Η 11 Οκτωβρίου αποτελεί για εμάς ημέρα έναρξης διαπραγμάτευσης για τη διασφάλιση της εργασίας μας, είναι το ξεκίνημα του αδιάκοπου αγώνα μας από εδώ και εμπρός για την απομάκρυνση όλων των εργολάβων outsourcing από την εταιρία.
ü Είναι η έναρξη των προσπαθειών μας για να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων που βρίσκονται στη COSMOTE μέσω τρίτων εταιριών και να προσληφθούν άμεσα στην εταιρία μας.

Οι εκλογές που έρχονται συνάδελφοι είναι κομβικές.

Κάποιοι θεωρούν ότι με τα μεγάλα όμορφα και ψεύτικα λόγια τους θα μας κάνουν να μη δούμε τη πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί οι «σωτήρες» δεν είναι τίποτα άλλο από πιόνια των αντιπάλων μας σε ένα αδιάκοπο πόλεμο.
Τελικός τους στόχος, να χαθεί κάθε ίχνος εργασιακής αξιοπρέπειας των εργαζομένων και να μας υποτάξουν στο δοξασμένο για αυτούς διευθυντικό δικαίωμα.
Τους λέμε όσο πιο δυνατά μπορούμε ότι δεν θα μας τρομάξουν και δεν θα μας υποτάξουν όσο κι αν ακολουθούν πρακτικές και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στη COSMOTE πρόβατα δεν γινόμαστε και δεν θα αφήσουμε κανένα λύκο να μπει ανάμεσά μας.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να στηρίξετε τις θέσεις της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ με τη ψήφο σας στις εκλογές του Συλλόγου μας 1/10-10/10.
Σας καλούμε να πείτε όχι στις κούφιες υποσχέσεις.

Σας καλούμε να μην ανοίξετε την κερκόπορτα που θα επιτρέψει την άλωση όλων όσων έχετε κατακτήσει.

Σας καλούμε δίπλα μας στον αγώνα να διασφαλίσουμε το εργασιακό μας μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: